Dosar penal pentru taximetrie la negru la Drăgășani

Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat de către polițiști,…

Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat de către polițiști, în timp ce efectua transport de persoane neautorizat.

Incidentul a avut loc în data de 17 iunie a.c., când polițiști rutieri din cadrul Poliției Municipiului Drăgășani au depistat pe DN 67B, în municipiu, un bărbat de 41 de ani, din localitatea Verguleasa, județul Olt, în timp ce efectua transport public de persoane contra cost, fără a deține autorizație TAXI sau o copie conformă valabilă.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul a fost depistat pentru a doua oară intr-un interval de 6 luni, când încalcă prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Acesta a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere cu amendă în valoare de 1.000 lei, fiindu-i reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele.

Totodată, a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului folosit la transportarea persoanelor, pentru o perioadă de 6 luni.

De asemenea, polițiștii au întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.