Useristul Gheorghiu, un lider politic mic, care a dus partidul la pierzanie

A avut ocazia să își demonstreze capacitățile sau să câștige o influență semnificativă din funcția…

A avut ocazia să își demonstreze capacitățile sau să câștige o influență semnificativă din funcția de viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea pe care, nemeritat, a ocupat-o timp de aproape patru ani. Dar useristul Andrei Gheorghiu este un lider politic atât de mic încât, în ciuda poziției oficiale importante pe care a deținut-o, nu a știut să profite de oportunitățile avute pentru a-și consolida poziția politică. Însă omul are pretenții mari, s-a gândit el să facă un pas ceva mai sus și să candideze la alegerile din 9 iunie pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vâlcea. Ambiții politice imense pentru un individ care nu a demonstrat nimic nici în politica din Vâlcea și nici în administrație. Să te iei tu la întrecere electorală cu un colos al administrației cum este pesedistul Constantin Rădulescu sau cu un profesionist desăvârșit ca liberalul Aurel Simion este ori inconștiență, ori o sinucidere politică! Și nu doar că a intrat în competiție, dar Gheorghiu și-a permis toată campania să dea lecții de administrație și să critice. Prin clipurile sale penibile, pe care le-a plătit cu bani grei pentru fi promovate pe rețelele de socializare, liderul USR Vâlcea se dădea mare specialist în construcții de drumuri sau în te miri ce alte proiecte cu fonduri nerambursabile. Nimic constructiv însă, niciun program electoral care să atragă atenția vâlcenilor!
Ca dovadă, vâlcenii l-au ignorat într-o majoritate covârșitoare, iar rezultatele alegerilor sunt grăitoare! Gheorghiu a fost zdrobit de adversari, obținând un procent rușinos de 4,6%, care nu doar că nu-i permite să acceadă în Consiliul Județean, ci practic îl trimite la lada istoriei politicii vâlcene. Din toamnă e șomer!
Demn ar fi să își dea demisia din funcția de președinte al USR Vâlcea, un partid pe care l-a dus la pierzanie în județ. Dar nu îi poți cere demnitate unui astfel de personaj, nu? Și se aude că își pregătește și candidatura la parlamentare! Așadar, la USR Vâlcea se anunță un alt eșec răsunător în cazul în care Bucureștiul nu-l va îndepărta pe Gheorghiu, care a confiscat partid împreună cu rudele sale.