Rezultatele acțiunii Alcohol&Drugs, la Vâlcea: 1.200 de testări, 800 de amenzi, 10 dosare penale (FOTO)

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat, în perioada 17-23 iunie…

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat, în perioada 17-23 iunie a.c., acțiuni pe întreg teritoriul județului, ca parte a inițiativei ROADPOL Alcohol&Drugs. Aceste acțiuni au avut drept scop identificarea și sancționarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a drogurilor, în vederea creșterii siguranței rutiere.

Acțiunile au fost intense, pe raza întregului județ efectuându-se nu mai puțin de 1.200 de testări pentru alcool sau droguri. Ca urmare, au fost aplicate peste 800 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 329.650 de lei.

“În urma abaterilor privind consumul de alcool, au fost reținute 30 de permise de conducere pentru fapte de natură contravențională (conducători auto cu valori ale alcoolului pur în aerul expirat mai mici decât valoarea de referință de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), fiind întocmite 8 dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului (conducători auto care prezentau valori peste valoarea de referință de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat). De asemenea, în perioada de referință, au fost întocmite două dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive” – informează IPJ Vâlcea.

Polițiștii prezintă și două exemple concludente din această perioadă. Este vorba despre un tânăr de 24 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care a fost depistat la Ocnele Mari și cu alcool “la bord”, dar și cu prezența unor substanțe psihoactive în organism. Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, iar pe numele său s-a întocmit și un dosar penal.

Cel de-l doilea exemplu îl reprezintă un bărbat de 53 de ani, care a fost prins de polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Omul s-a ales cu dosar penal.