94 de elevi din Vâlcea au lipsit de la proba de Matematică a examenului de Evaluare Națională 2024

Astăzi, 27 iunie 2024, s-a desfășurat a doua probă a examenului de Evaluare Națională, sesiunea…

Astăzi, 27 iunie 2024, s-a desfășurat a doua probă a examenului de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2024, la disciplina Matematică. Această probă este esențială pentru elevii de clasa a VIII-a, întrucât rezultatele obținute contribuie semnificativ la admiterea în liceu. Subiectele au fost elaborate de către Ministerul Educației și au testat cunoștințele acumulate de elevi în anii de gimnaziu, acoperind diverse arii ale matematicii, inclusiv aritmetică, algebră, geometrie și probleme de logică. Elevii au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele, iar acestea au fost structurate pe trei niveluri de dificultate, pentru a evalua cât mai corect competențele fiecărui candidat. Primele impresii ale elevilor și profesorilor vor apărea în curând în mass-media, oferind o imagine clară asupra dificultății probei din acest an.

În judeţul Vâlcea, din cei 2543 absolvenți de clasa a VIII-a înscriși în 54 de Centre de examen, s-au prezentat 2449, absentând 94 de elevi. 15 elevi au solicitat adaptarea condițiilor de examen conform “Procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare de șanse pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale: evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și examenul național de bacalaureat – sesiunea 2024”, procedură elaborată de Ministerul Educaţiei.

“Nu au fost înregistrate evenimente deosebite; niciun candidat nu a fost eliminat din examen. Lucrările au fost scanate în faţa elevilor, trei elevi rămânând în sală de examen până la scanarea ultimei lucrări.
Primele rezultate vor fi afișate anonimizat miercuri, 3 iulie, pe site-ul ME dedicat: http://evaluare.edu.ro, până la ora 14:00.
Contestațiile pot fi depuse în zilele de 3 iulie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și 4 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Rezultatele finale vor fi afişate anonimizat marţi, 9 iulie 2024, după soluţionarea contestațiilor” – informează ISJ Vâlcea.