PRIMĂRIE din VÂLCEA, prădată de HOȚI! Suspecții au fost reținuți!

Primarul comunei Roșiile i-a sesizat, zilele trecute, pe polițiștii din cadrul Secției nr. 11 Poliție…

Primarul comunei Roșiile i-a sesizat, zilele trecute, pe polițiștii din cadrul Secției nr. 11 Poliție Rurală Zătreni despre faptul că instituția pe care o conduce a fost prădată de hoți. Anchetatorii au dat startul cercetărilor și au aflat că, din curtea instituției, au fost furate două motofierăstraie, dar și 10 litri de combustibil. Prejudiciul cauzat Primăriei Roșiile se ridică la suma de 8.000 de lei.
Spargerea ar fi fost dată în noaptea de 23/24 iunie 2024, însă primarul a sesizat organele de cercetare penală abia în data de 25 iunie, în jurul prânzului. Oamenii legii s-au mișcar rapid, iar a doua zi au și prins hoții, reținându-i pentru 24 de ore.

“În urma activităților desfășurate de către polițiști, aceștia au stabilit identitatea a trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii, fiind vorba de doi bărbați cu vârste de 25 și 37 de ani, din județul Olt, și o tânără, de 23 de ani, din județul Vâlcea.

În acest context, polițiștii au emis mandate de aducere pe numele acestora, cele 3 persoane fiind identificate în localitatea Piatra – Olt, din județul Olt și ulterior conduse la Secția nr. 11 Poliție Rurală Zătreni, pentru continuarea cercetărilor. 

În baza probatoriului administrat, față de cele trei persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, în vederea luării unei măsuri legale.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat pentru documentarea întregii activități infracționale ale acestora. Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate.

Activitatea a beneficiat de ajutorul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – informează Poliția Vâlcea, într-un comunicat de presă.