Un sibian care l-a bătut cu o bâtă pe un vâlcean, acuzat acum de evadare și ultraj

Acuzat inițial de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, după ce…

Acuzat inițial de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, după ce la snopit în bătaie pe un bărbat din Vâlcea, un sibian a fost acum reținut de polițiști. Omul se afla în arest la domiciliu, acolo de unde a evadat de mai multe ori, a mers la un magazin și efectiv s-a dezbrăcat în fața clienților. Ca urmare, ieri, 26 iunie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr l-au reținut pe bărbatul în vârstă de 61 de ani, din Poplaca, care este acum cercetat penal și sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evadare, respectiv ultraj contra bunelor moravuri.


“Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada 17 – 24 iunie a.c., aflat sub măsura arestului la domiciliu, bărbatul ar fi părăsit de trei ori locuința unde era obligat să execute măsura, în timpul unui astfel de incident deplasându-se într-un magazin din localitatea de domiciliu, unde s-ar fi dezbrăcat în fața clienților.
Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
Referitor la măsura arestului a domiciliu, precizăm faptul că aceasta a fost dispusă la data de 13 iunie, în cadrul unui dosar penal în care bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice, după ce, la data de 10 iunie a.c., în jurul orei 12.30, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Poplaca, sub influența alcoolului și pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, l-ar fi lovit cu un obiect contondent, o bâtă, pe un alt bărbat, în vârstă de 39 de ani, din județul Vâlcea” – informează IPJ Sibiu.