Administrația “infectă” de la Băbeni. Munți de gunoaie, mirosuri insuportabile, șobolani și insecte…

Pe o caniculă greu de suportat, administrația publică din orașul Băbeni i-a forțat pe cetățeni…

Pe o caniculă greu de suportat, administrația publică din orașul Băbeni i-a forțat pe cetățeni să îndure mirosuri pestilențiale. Gunoiul nu a mai fost ridicat de săptămâni bune, iar cartierele au ajuns adevărate focare de infecție. Pe lângă miros, șobolanii mișună în voie prin zonele afectate, sporind riscul de boli și contaminare. Cetățenii sunt revoltați și solicită intervenția imediată a autorităților pentru remedierea situației.

Scene demne de lumea a treia fac înconjurul rețelelor de socializare, arătând gunoaie peste gunoaie în preajma locuințelor, a blocurilor, a școlilor… Imagini cu adevărat groaznice ce ilustrează munții de mizerii care atrag insectele, câinii și rozătoarele.

Aceeași problemă ca și înainte de alegerile locale, acest lucru fiind o dovadă clară a incompetenței și nepăsării actualei administrații publice locale. Acum cu atât mai mult cu cât actualul primar a pierdut scrutinul, iar în toamnă își va pierde scaunul. Dacă nu i-a păsat de gunoaie în pragul alegerilor și nu a făcut nimic pentru a rezolva problema operatorului de salubritate, acum nici atât nu o va mai face! Mai ales că omul e plecat în concediu în această perioadă!
În aceste condiții, autoritățile județului sunt obligate să intervină, iar edilul să răspundă personal pentru că atentează la sănătatea cetățenilor din Băbeni.
Viceprimarul, căruia i-au fost delegate atribuțiile în aceste zile, a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, iar, cu ajutorul viitorului primar Ștefan Bîzîc și al consilierilor locali, încearcă semnarea unui nou contract cu o firă de salubritate, până la organizarea unei licitații.