FOTO. Bătrână dispărută în Vâlcea, găsită cu ajutorul unei drone de ultimă generație

O bătrână dispărută în județul Vâlcea a fost găsită cu ajutorul unei drone de ultimă…

O bătrână dispărută în județul Vâlcea a fost găsită cu ajutorul unei drone de ultimă generație. Drona a fost achiziționată de Consiliul Județean Vâlcea pentru Serviciul Salvamont, demonstrând astfel utilitatea tehnologiei avansate în căutările de persoane dispărute. Această intervenție subliniază importanța investițiilor în echipamente moderne pentru a îmbunătăți siguranța și eficiența operațiunilor de salvare.

Incidentul a avut loc în cursul zilei de ieri, când bătrâna, cunoscută cu multiple afecțiuni medicale, a dispărut într-o zonă de deal, cu vegetație variată, din orașul Berbești.

“Am intervenit ca resursă de sprijin la solicitarea Inspectoratului Județean de Poliție, datorită terenului dificil în care se desfășura acțiunea de căutare.

Persoana disparută a fost localizată de către un membru al echipei Salvamont a Consiliului Județean Vâlcea cu ajutorul dronei de ultimă generație aflată în dotarea serviciului, după analizarea imaginilor și videoclipurilor rezultate în urma scanării aero a zonei.

Această dronă care poate scana o suprafață mare de teren într-un timp scurt are în componența sa o cameră cu termoviziune care facilitează localizarea persoanelor dispărute în zone cu vegetație, mai ales pe timp de noapte.

Persoana în cauză a fost găsită într-o stare de sănătate precară și a fost transportată la spital pentru investigații medicale.

Concomitent cu localizarea persoanei dispărute de către membrul echipei Salvamont a Consiliului Județean Vâlcea, pentru o analiză în detaliu a zonei, a fost activat și Centrul Național de Analiză Date Salvamont – Vodafone din județul Gorj care a analizat cu ajutorul unui program bazat pe inteligență artificială imaginile rezultate în urma scanărilor zonei” – precizează Salvamont Vâlcea.