Primăria Drăgășani: În vederea stabilirii taxei de salubrizare, persoanele au obligația depunerii declarației de impunere

Cetățenii din Drăgășani au obligația de a depune declarația de impunere pentru taxa de salubrizare….

Cetățenii din Drăgășani au obligația de a depune declarația de impunere pentru taxa de salubrizare. Nerespectarea acestei obligații poate atrage sancțiuni semnificative. Pentru a evita amenzile usturătoare, este important să fie respectate termenele și condițiile stabilite de autoritățile locale.

“Începând cu data de 1 martie 2024 a intrat in vigoare HCL nr.15/2024, prin care cetățenii municipiului Drăgășani datorează către bugetul local taxa de salubrizare.

În vederea stabilirii taxei de salubrizare, persoanele (fizice și juridice) au obligația depunerii declarației de impunere la ghișeele autorizate din cadrul primăriei.

Nedepunerea declarațiilor dă dreptul compartimentului de specialitate să procedeze la impunerea din oficiu a taxei de salubrizare conform HCL NR.15 si constituie contravenție care se sancționează cu amendă de la 100 lei la 1000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei pentru persoanele juridice” – precizează Primăria Drăgășani.