Cum l-a înșelat un vâlcean pe un neamț cu peste 100.000 de euro?!

Prin metoda simpla, folosită de-a lungul timpului de mulți vâlceni cărora li se spuneau “hackeri”….

Prin metoda simpla, folosită de-a lungul timpului de mulți vâlceni cărora li se spuneau “hackeri”. Evident că nu are nicio treabă cu sistemele de securitate etc., ci este vorba de o înșelăciune clasică. În anul 2022, vâlceanul a pus un anunț fictiv că vinde un tractor, un neamț l-a contactat și, în două rânduri, i-a trimis bani pentru a achiziționa utilajul agricol. Banii au fost virați în contul românului, în timp ce tractorul nu a ajuns niciodată la cumpărător. Prejudiciul cauzat se ridică la peste 100.000 de euro, iar autoritățile din Germania au fost alertate și au emis un mandat european de arestare pe numele bărbatului în vârstă de 36 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Vâlceanul a fost condamnat la 2 ani de închisoare.

“În urma activităților defășurate de polițiști, bărbatul a fost depistat în localitatea Bujoreni, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, care a dispus reținerea sa pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, iar în cursul zilei de azi, acesta va fi prezentat Curții de Apel Pitești în vederea dispunerii măsurilor legale.

Conform mandantului european de arestare, bărbatul este condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciunea” – precizează IPJ Vâlcea.

foto ilustrativ