Ministrul Grindeanu: “Este absolut necesar” drumul expres Tigveni – Râmnicu Vâlcea

Temerea cea mai mare a vâlcenilor este aceea că Autostrada Sibiu – Pitești ne va…

Temerea cea mai mare a vâlcenilor este aceea că Autostrada Sibiu – Pitești ne va ocoli cu mult municipiul capitală de județ, lăsându-ne izolați de lume, cu perspective sumbre de a mai atrage investitori serioși și a crea noi locuri de muncă, de a ne ridica de pe rușinosul loc codaș al unora dintre cele mai mici salarii din România. Cum să dezvoltăm turismul din județ, și slavă Domnului că avem un județ magnific ce merită exploatat, dacă nu avem infrastructură rutieră? 
Salvarea noastră ar reprezenta-o drumul expres Tigveni –  Râmnicu Vâlcea, care se află în stadiul de studii, iar anul viitor urmează licitația. Cel puțin așa a declarat azi, 5 iulie 2024, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, întrebat fiind de acest drum expres care este vital pentru economia municipiului Râmnicu Vâlcea și a întregului județ.

”Studiile se finalizează în acest an și după care se va licita. Acela este Lotul 6 de autostradă. Între Sibiu și Pitești sunt 5 loturi, unul a fost dat în circulație de la Sibiu la Boița, iar 4 sunt în execuție. Numai că eu spun că sunt 6 și de ce spun asta?! Pentru că al 6-lea lot este de la Tigveni spre Râmnicu Vâlcea, să se lege autostrada de Râmnicu Vâlcea. Este absolut necesar!” – a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezent pe Valea Oltului pentru a discuta și a oficializa închiderea circulației pe DN 7, pentru o lună de zile, în perioada 8 iulie – 9 august 2024.