Primarul Constantinescu cere rezolvarea situației de pe centura Călimăneștiului, în perioada cât e închisă Valea Oltului

Primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu, solicită urgentarea rezolvării problemei de pe centura ocolitoare a orașului…

Primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu, solicită urgentarea rezolvării problemei de pe centura ocolitoare a orașului (DN 7CC), care a fost îngustată la o singură bandă din cauza unei alunecări de teren ce a avut loc în primăvara anului 2023. Deși a trecut mai bine de un an de atunci, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu a reușit să remedieze situația, iar traficul rămâne în continuare afectat în această zonă. Primarul Florinel Constantinescu consideră că închiderea Văii Oltului reprezintă o oportunitate pentru a accelera lucrările necesare pe centura Călimăneștiului și pentru a elimina disconfortul provocat participanților la trafic.

“Primăria stațiunii Călimănești a sesizat în repetate rânduri Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în legătură cu strangularea circulației pe raza orașului, pe secvența de drum de pe malul stâng al râului Olt. La sfârșitul primăverii anului 2023, o alunecare de teren a îngustat centura ocolitoare la o singură bandă. Am sesizat continuu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și alte instituții naționale și județene cerând intervenția cu prioritate pentru degajarea drumului și pentru consolidarea versantului.

Zilele acestea s-a restricționat circulația pe Valea Oltului pentru lucrări la autostradă. Este o oportunitate evidentă pentru remedierea situației apărute în urmă cu mai bine de un an pe centura ocolitoare din Călimănești. Astăzi am comunicat sesizarea noastră celor care au în administrare drumurile naționale, cu rugămintea de a folosi oportunitatea restricționării circulației și pentru finalizarea eliberării complete a drumului național și pentru consolidarea versantului prăbușit pe centura ocolitoare de pe raza orașului Călimănești” – spune primarul stațiunii Călimănești – Căciulata, Florinel Constantinescu.