Ca urmare a închiderii Văii Oltului:Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu deschide la Râmnicu Vâlcea un birou temporar pentru admitere

Închiderea circulației pe DN 7 – Valea Oltului, pe timp de zi, le dă bătăi…

Închiderea circulației pe DN 7 – Valea Oltului, pe timp de zi, le dă bătăi de cap tinerilor care vor să-și continue studiile la Sibiu. Însă Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a luat decizia deschiderii unui birou temporar în Râmnicu Vâlcea, venind astfel în întâmpinarea candidaților. Programul primirii documentelor îl puteți vedea în imaginea din josul articolului 👇.

Această măsură vine în contextul în care Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a primit un număr mare de dosare de admitere din partea candidaților din județele situate la sud de Carpații Meridionali. Deschiderea biroului temporar în Râmnicu Vâlcea are rolul de a facilita procesul de admitere pentru acești tineri, care altfel ar fi întâmpinat dificultăți majore din cauza închiderii circulației pe DN 7 – Valea Oltului. Astfel, universitatea demonstrează flexibilitate și preocupare pentru accesibilitatea educației.

”Datorită numărului mare de candidați din județele Vâlcea, Argeș, Dolj , Gorj și Olt, ale căror dosare au fost validate și declarate admise în sesiunea iulie 2024, Universitatea <Lucian Blaga> din Sibiu a luat decizia ca depunerea documentelor în original în vederea confirmării locurilor să aibă loc la Colegiul Național <Alexandru Lahovari> din Râmnicu  Vâlcea. Măsura a fost luată pentru a veni în sprijinul candidaților, ca urmare a traficului îngreunat din aceste zile, cauzat de inchiderea Văii Oltului”, a informat conducerea ULBS într-un comunicat de presă remis joi.

Candidații declarați admiși nu mai trebuie să vină până la Sibiu pentru confirmarea locurilor.

”Așadar candidații care au fost declarați admiși sunt așteptați și la Colegiul Național <Alexandru Lahovari> din Râmnicu  Vâlcea, situat pe strada General Praporgescu 19. ULBS va procesa aici dosarele în zilele de 22-23 iulie pentru candidații la Facultatea de Inginerie și în zilele de 25 si 26 iulie pentru restul facultăților din cadrul ULBS, în intervalul orar 9:00-13.00/ 15.00 -19.00. Procedura de confirmare a locurilor va fi asigurată de cadre didactice și personal administrativ din ULBS”, mai transmite universitatea sibiană.