La Gușoeni se va construi un centru de zi pentru persoane vârstnice

La Gușoeni, primarul Nicolae Concioiu va implementa, în perioada următoare, proiectul „Construirea unui centru de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice în comuna Gușoeni, județul Vâlcea”. Obiectivul de investiții este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C13 – Reforme sociale, 14 – Crearea unei rețele de centre de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice.

Construirea unui centru de zi de asistență și recuperare va oferi un sprijin valoros pentru persoanele în vârstă din Gușoeni, ajutându-le să aibă acces la servicii și îngrijire de calitate în comunitatea lor. Este cu siguranță un pas important spre îmbunătățirea calității vieții pentru acești oameni și pentru întreaga comunitate. Tocmai de aceea, primarul Nicolae Concioiu a reușit să obțină fonduri prin PNRR pentru construirea unui astfel de centru de zi. 

Obiectivul principal al proiectului este creșterea capacității de acces la servicii privind îngrijirea pe termen lung și la servicii de îngrijire personală la domiciliu pentru persoanele care nu pot sta în centru. Valoarea totală a proiectului este de 7.241.893,37, dintre care valoarea eligibilă din PNRR este de 6.093.168,27 lei. Data limită de finalizare a lucrărilor este luna iunie a anului 2026.