RÂMNICU VÂLCEA. 7 șoferi au rămas pietoni după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic

O acțiune în trafic desfășurată ieri, 23 iulie a.c., de către polițiștii Poliției Municipiului Râmnicu…

O acțiune în trafic desfășurată ieri, 23 iulie a.c., de către polițiștii Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea a evidențiat o creștere a numărului de șoferi care pun în pericol siguranța altor participanți la trafic. În urma acestei acțiuni, 7 conducători auto au rămas fără permis de conducere, fiind sancționați pentru comportamente periculoase în trafic.

“Au fost legitimate aproximativ 200 de persoane și verificate 89 de autovehicule, fiind aplicate 64 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 23.000 de lei.

Din totalul acestora, 44 au fost aplicate în conformitate cu O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 17 sancțiuni conform prevederilor Legii nr. 61/1991 R privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar 3 sancțiuni pentru alte nereguli.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 7 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

De asemenea, au fost oprite din a circula 3 autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate” – informează IPJ Vâlcea.