RÂMNICU VÂLCEA. Pieton spulberat de o mașină și abandonat aproape mort în zona “La cărămidă”

UPDATE 28.07: Din păcate, bărbatul a decedat la spital. Anchetatorii au schimbat acum încadrarea juridică,…

UPDATE 28.07: Din păcate, bărbatul a decedat la spital. Anchetatorii au schimbat acum încadrarea juridică, făcându-se cercetări pentru ucidere din culpă.

Un incident grav a avut loc, noaptea trecută, pe strada Barajului din municipiul Râmnicu Vâlcea, în zona “La cărămidă”. Un bărbat a fost spulberat de un autoturism, iar șoferul a fugit de la fața locului, lăsând victima într-o baltă de sânge. Conducătorul auto vinovat a fost prins de polițiști între timp, fiind reținut pentru 24 de ore. Rănitul se zbate între viață și moarte pe patul de spital.

Victima este un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Bunești și deocamdată nu se știe dacă era la pescuit sau ce căuta în zona “La cărămidă”. Cert este că el a fost găsit dimineața, pe malul râului Olt, în stare foarte gravă. A fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vâlcea, iar din informațiile pe care le avem se pare că starea lui este critică, având numeroase fracturi costale, de bazin, torace și multe alte traumatisme.

Cât despre șoferul autoturismului, acesta, după cum spuneam, a fugit de la fața locului, însă în această după – amiază a fost prins și încătușat de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Râmnicu Vâlcea.

“Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județan Vâlcea au fost alertați pentru identificarea autovehiculului și a conducătorului acestuia, care a părăsit locul accidentului. Astfel, în cursul zilei de azi, polițiștii au stabilit identitatea unui bărbat de 48 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, bănuit de comiterea faptei.

Totodată, în urma probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, polițiștii au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, urmând a fi propus în vederea luării unei măsuri legale care se impune față de acesta.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județan Vâlcea.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de <vătămarea corporală din culpă> și <părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia>.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – ne-a precizat IPJ Vâlcea, în urma solicitării unui punct de vedere oficial cu privire la acest grav incident rutier.