Centrul medical de permanență din Călimănești a fost închis

Centrul medical de permanență din Călimănești și-a suspendat activitatea pe termen nelimitat, devenind astfel al doilea centru de acest tip din județul Vâlcea care se închide. Primul centru închis a fost cel din cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu Vâlcea.

Principalele motive pentru aceste închideri sunt lipsa medicilor și nemulțumirea acestora față de sumele decontate de stat pentru serviciile prestate. Medicii preferă să lucreze la cabinetele lor, unde câștigă mai bine în relația cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Decizia de închidere a centrului medical de permanență din Călimănești a fost luată de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Inițial, șapte medici s-au asociat pentru a deschide acest centru, dar pe parcurs au rămas doar patru. Pentru a funcționa în continuare este necesar un număr minim de șapte medici, care, din păcate, nu mai poate fi asigurat în prezent.

“Activitatea este suspendată temporar pentru că nu mai sunt medici. Doar 4 medici de familie ar dori să continue activitatea, însa cerința minimă este de șapte. Încercăm să găsim soluții, însă până acum nu am avut succes. Am făcut adrese la Colegiul Medicilor și la Asociația medicilor de familie, însă nu am primit răspuns. Noi tot tragem nădejde că vom reuși să redeschidem centrul de permanență de la Călimănești” – ne-a declarat dr. Lorena Mărgăritescu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea.