FOTO. Președintele Rădulescu a semnat contractul: mobilier modern pentru patru biblioteci

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat astăzi un contract pentru achiziția de mobilier modern destinat celor patru biblioteci din județ. Aceste biblioteci vor fi, de asemenea, reabilitate printr-un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

“Marți, 6 august, am semnat contractul de furnizare a mobilierului pentru cele patru biblioteci ce vor fi reabilitate în cadrul proiectului „Bibliotecile vâlcene, noi hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale”, finanțat prin PNRR.

Este vorba despre Biblioteca Județeană Antim Ivireanul și bibliotecile comunale din Dăești, Gușoeni și Bunești, care vor fi dotate cu: mese de lectură, scaune rotative, fotolii, canapele, lampadare, cutii depozitare, rafturi pentru cărți, covoare etc.

Valoarea totală a produselor de mobilier este de cca 200.000 lei, termenul de furnizare fiind de 60 de zile de la semnarea contractului.

Ne dorim să facem biblioteca atractivă pentru tineri și, tocmai de aceea, vom amenaja o terasă literară, dar vom și investi peste 1,2 milioane euro, din fonduri europene, în modernizarea și dotarea a 34 de biblioteci din județul Vâlcea” – susține președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.