FOTO/VIDEO: Incendiu devastator într-o comună din Vâlcea. Gospodării și vegetație uscată, în flăcări!

UPDATE: Trei case și șase anexe gospodărești au fost mistuite de flăcări, precum și 20 de hectare de vegetație uscată. Un alt pompieri a avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului după ce a acuzat stări de rău.

UPDATE: Unui pompier care intervenea la incendiu i s-a făcut rău, fiind asistat medical de ambulanțierii din cadrul SAJ Vâlcea. De asemenea, o localnică a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Două gospodării din comuna Stoilești au fost cuprinse de flăcări din cauza unui incendiu de vegetație, iar din cauza vântului puternic există pericolul ca focul să se extindă și la alte case. Pompierii militari ai ISU Vâlcea au ajuns la fața locului, misiunea lor fiind în acest moment aceea de a proteja ale locuințe din zonă.

“La locul evenimentului s-au deplasat forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor ISU focul se manifesta la două gospodării (case și anexe) și la vegetație uscată, pe o suprafață de cca 8 ha, iar flăcările amenințau să se extindă la altă gospodărie și la fondul forestier.
Forțele de intervenție au fost suplimentate urgent cu încă o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea și o autospecială de stingere din cadrul Punctului de Lucru Dobroteasa (ISU Olt). Se acționează cu prioritate pentru protejarea și salvarea celorlalte gospodării și a fondului forestier, aflate în proximitatea incendiului, concomitent cu operatiunile pentru localizarea și lichidarea incendiilor la gospodăriile afectate și la vegetația uscată.
Misiunea pompierilor este îngreunată de drumul greu accesibil, de vântul foarte puternic și de arderea violentă, flăcările extinzându-se cu repeziciune” – precizează ISU Vâlcea.