Violator din Vâlcea, arestat pentru că a încălcat obligațiile impuse de anchetatori

În ciuda acuzațiilor extrem de grave, un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost lăsat în libertate, doar sub control judiciar. La sfârșitul anului 2022, el ar fi comis infracțiunea de viol, fapt pentru care va răspunde în fața justiției. Până la finalizarea procesului însă, individul trebuia să respecte anumite obligații impuse de procurori pentru a rămâne liber. Numai că, recent, inculpatul a refuzat să se prezinte în fața organelor judiciare, așa cum era obligat, motiv pentru care pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă.

“La data de 6 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vâlcea, împreună cu polițiștii orașelor Berbești și Horezu au pus în executare un mandat de arestare preventivă emis de Curtea de Apel Pitești, pe numele unui tânăr, de 21 de ani, din localitatea Berbești.

Astfel, în urma activităților defășurate de polițiști, persoana a fost depistată în localitatea Horezu, ulterior acesta fiind prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, care a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Tânărul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Conform mandantului de arestare, acesta ar fi săvârșit infracțiunea de viol, la sfârșitul anului 2022” – precizează IPJ Vâlcea.

foto ilustrativ