Un incendiu de vegetație uscată s-a extins și la gospodării în localitatea Ionești

Un alt incendiu de vegetație la care pompierii vâlceni intervin în această după-amiază de marți, 13 august 2024, are loc în localitatea Ionești, acolo unde flăcările s-au extins și la o gospodărie părăsită, dar și la acoperișul unei case. Pentru că focul se manifestă violent, conducerea ISU Vâlcea a decis suplimentarea forțelor la fața locului.

“Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, cu puțin timp în urmă, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, care amenința și locuințele din proximitate, în localitatea Ionești. La locul evenimentului s-au deplasat forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Drăgășani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă.
La sosirea forțelor ISU focul se manifesta la mai multe anexe ale unei case părăsite și la acoperișul unei case învecinate, iar flăcările amenință să se extindă la alte construcții din zonă. Forțele de intervenție au fost suplimentate urgent cu încă o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentul de Pompieri Drăgășani și o autospecială de stingere din cadrul Secției de Pompieri Govora. Misiune în dinamică. Revin cu detalii” – Informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, Sorin Albinaru.