VÂLCEA – Taximetriștii, la control! Vezi pentru ce au fost amendați de polițiști

Recent, în zona Băile Olănești, autoritățile au desfășurat o razie printre taximetriști cu scopul de a preveni activitățile de taximetrie pirat. În urma controalelor, s-au constatat mai multe nereguli. Cinci șoferi au fost sancționați pentru lipsa ecusonului de identificare, pentru lipsa avizului psihologic și medical necesar pentru a desfășura activitatea de taximetrist și pentru faptul că au transportat mai mulți clienți pe același bon fiscal, ceea ce constituie o încălcare a legislației în vigoare.

Această acțiune face parte dintr-o serie de măsuri menite să asigure respectarea legislației în domeniul transportului de persoane și să protejeze clienții de eventualele riscuri asociate cu practicile ilegale.

“La data de 13 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Băile Olănești au acționat pentru reducerea taximetriei ilegale. Polițiștii au fost prezenți în orașul Băile Olănești, fiind efectuate verificări în baza Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi.

Au fost controlate 7 autoturisme, în urma neregulilor constatate, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale, de peste 1000 de lei. Astfel de acțiuni vor continua pentru identificarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă prevederile legale” – precizează IPJ Vâlcea.