UPDATE – FOTO/VIDEO: Incendiu de pădure în Băile Olănești. Se intervine cu elicopterul…

UPDATE 17 august: Elicopterul Black Hawk a ajuns la Băile Olănești. Acesta poate transporta o cantitate de aproximativ 2,5 tone apa (sistem Bambi Bucket, care are o capacitate de până la 2.5 tone de apă). Elicopterul se alimentează cu apă din barajul Cheia. Până la orele prânzului a efectuat 5 lansări.

UPDATE: Incendiul s-a întins pe o suprafață de aproximativ 3 hectare și pompierii anunță că există posibilitatea de extindere. Tocmai de aceea, a fost solicitată resursă aeriană. Focul se manifestă la fondul forestier aflat la altitudine mare, la câțiva kilometri de oraș, în zonă greu accesibilă. Așadar, nu există niciun pericol pentru oamenii din stațiuni sau pentru localnici.

ISU Vâlcea a anunțat, în urmă cu puțin timp, producerea unui incendiu la fondul forestier din Băile Olănești. La fața locului au fost trimiși nouă pompieri cu două autospeciale, precum și șapte lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Râmnicu Vâlcea și un membru al SVSU Olănești.
Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru, susține că resursele vor fi suplimentate, dacă situația operativă o va impune. Din primele estimări, incendiul se manifestă acum pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați.
Misiunea pompierilor este în dinamică și vom reveni cu amănunte când vom primi noi informații.