FOTO. Casă și vegetație uscată în flăcări, într-o comună din Vâlcea

UPDATE ora 16.45: Incendiul a fost lichidat. A ars casa părăsită, dar și 1,5 ha de vegetație uscată.

UPDATE: Incendiul este localizat. Au ars o casa părăsită și 1,5 ha de vegetație uscată. Continuă acțiunile de stingere, până la lichidarea incendiului.

Pompierii militari din Vâlcea au fost solicitați recent pentru a interveni la un incendiu de vegetație uscată care se extindea rapid și amenința locuințele din apropiere, în localitatea Roșiile. Incendiul a cuprins și o casă părăsită, care a fost cuprinsă de flăcări. Echipele de intervenție au acționat pentru a stinge focul și a preveni răspândirea acestuia la alte imobile din zonă. Situația este monitorizată de autorități pentru a se asigura că nu există alte focare și pentru a proteja siguranța comunității. Din fericire, nu au fost semnalate victime!


“La locul evenimentului s-au deplasat forțe din cadrul Stației de Pompieri Grădiștea, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.
La sosirea forțelor ISU focul se manifesta la o casă nelocuită și la vegetație uscată, iar flăcările amenințau să se extindă la alte gospodării.
Forțele de intervenție au fost suplimentate urgent cu încă 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de Pompieri Grădiștea.
Se acționează cu prioritate pentru protejarea și salvarea celorlalte gospodării aflate în proximitatea incendiului, concomitent cu operațiunile pentru localizarea și lichidarea incendiilor la casa afectată și la vegetația uscată” – informează ISU Vâlcea.