VÂLCEA. Arestat după ce a răpit-o pe fosta sa concubină, pe care o amenințase anterior că o omoară…

Un bărbat din județul Vâlcea a fost arestat după ce a încălcat un ordin de protecție și a răpit-o pe fosta sa concubină, pe care anterior o amenințase că o omoară. Incidentul s-a petrecut în localitatea Popesti, în fața unui magazin, unde bărbatul a forțat-o pe femeie să urce în mașina sa. Martorii care au asistat la scenă au sunat imediat la 112, alertând autoritățile. Conform ordinului de protecție emis împotriva sa, individul nu avea voie să se apropie de fosta sa concubină până în ianuarie 2025. Polițiștii de la Pietrari au intervenit prompt și l-au reținut pe bărbat, înainte de a se întâmpla o tragedie. Vâlceanul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de „lipsirea de libertate în mod ilegal” și „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

“În fapt, la data de 18 august 2024, în jurul orei 13:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Pietrari au fost sesizați de către reprezentanții unui magazin alimentar, cu privire la faptul că un bărbat a luat-o cu forța pe fosta lui concubină și a introdus-o în autoturismul acestuia, după care a plecat într-o direcție necunoscută.

De îndată, toate forțele de ordine publică și rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au fost alertate, acesta fiind identificat în localitatea Popești.

Polițiștii au stabilit că este vorba de un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Popești, pe numele acestuia fiind emis un ordin de protecție, în care avea obligația de a păstra o distanță de 150 de metri față de fosta concubina, până la data de 25 ianuarie 2025.

Acesta a fost condus la sediul secției de poliție în vederea continuării cercetărilor, iar femeia a fost depistată în localitatea Costești, aceasta precizând faptul că nu a suferit vătămări corporale.

În baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, polițiștii au dispus reținerea bărbatului în cauză pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Astăzi, 19 august 2024, magistrații au emis, pe numele celui în cauză, un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de <lipsirea de libertate în mod ilegal> și <încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție>.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – precizează IPJ Vâlcea.

Foto ilustrativ