FOTO. Incendiu de pădure la Grădiștea. Două case în pericol…

Incendiul de pădure în localitatea Grădiștea, județul Vâlcea, a mobilizat pompierii militari vâlceni pentru a preveni extinderea focului la două case din apropiere. În prezent, nu au fost raportate victime, iar intervenția pompierilor este în desfășurare. Aceștia încearcă să controleze flăcările pentru a evita pagube mai mari. Misiunea se află într-o etapă dinamică, ceea ce înseamnă că situația este în continuă evoluție.

“La locul evenimentului s-au deplasat forțe din cadrul Stației de Pompieri Grădiștea, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă. A fost anunțat și SVSU din localitate.
La sosirea forțelor ISU flăcările se manifestau la vegetație uscată și se extinseseră la lizieră, pe o suprafață de cca 7 ha, cu posibilitate de propagare la 2 locuințe din zonă.
Forțele de intervenție au fost suplimentate urgent cu încă o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Bunești.
Pompierii militari acționează cu prioritate pentru protejarea caselor, concomitent cu operațiunile de stingere a incendiilor care se manifestă la vegetație și lizieră” – precizează purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, maior Sorin Albinaru.