COȘMAR! Trei ani de restricții pe Valea Oltului: Lucrări ample de protecție a versanților pe DN 7

Au început lucrările de protecție a versanților pe DN7, pe sectorul de drum dintre Călimănești și Câineni. Aceste lucrări includ montarea de plase pentru prevenirea alunecărilor de teren și căderilor de pietre. Proiectul, coordonat de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, este împărțit în patru sectoare distincte. Valoarea totală a proiectului depășește 10 milioane de euro, iar perioada de implementare este estimată la 36 de luni. Această inițiativă, spun drumarii, este esențială pentru siguranța rutieră în zonă, având în vedere riscurile naturale asociate cu versanții din această regiune.

Pe o lungime de 20,30 km a drumului DN7, între Călimănești și Câineni, se vor monta 71.250 m² de plase ancorate pe versanți pentru a preveni căderile de pietre și alunecările de teren. De asemenea, se vor instala 1.240 de metri de sisteme de retenție, de tip bariere, pentru a asigura o protecție suplimentară.

În timpul lucrărilor circulația rutieră se va desfășura pe un sens de mers, dirijat de piloți de circulație, lucrările se vor executa numai pe timpul zilei, între orele 7-16, de luni până sâmbătă.

„Obiectivul principal al DRDPCraiova rămâne acela de a asigura participanților la trafic drumuri cu un grad sporit de siguranță și nu va pune niciodată în balanță valoarea unei lucrări atunci când vorbim de viață și sănătatea oamenilor. Astfel de lucrări, chiar și mai mari ca amploare și valoare decât aceasta, se vor mai executa și pe alte drumuri din zona noastră de administrare”, a declarat directorul Regional al DRDP Craiova, Calin Cosmin