Primarul Dumitru Pirneci a semnat contractul pentru noua școală din Dănicei și a primit un microbuz electric pentru transportul elevilor

Primarul Dumitru Pirneci a semnat recent un contract important cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia (ADR SV Oltenia) pentru construirea unei noi școli în comuna Dănicei. Acest proiect este esențial pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale din zonă și va oferi condiții moderne de învățare pentru elevii locali. Valoarea investiție se ridică la aproximativ 1 milion de euro, din fonduri europene, și se va realiza în centrul localității.

În plus, Consiliul Județean Vâlcea (CJ Vâlcea) l-a informat pe edilul șef că localitatea va primi un microbuz electric, destinat transportului elevilor. Acest microbuz nu doar că va facilita accesul copiilor la școală, dar va contribui și la reducerea poluării, fiind un mijloc de transport ecologic. Aceasta reprezintă un pas înainte în modernizarea serviciilor oferite de administrația locală și în sprijinirea comunității din Dănicei.

“Am semnat contractul cu ADR SV Oltenia pentru construirea unei școli și am aflat că ne va fi livrat și microbuzul electric pentru transportul elevilor. Proiectul pentru microbuz se derulează cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, care a semnat astăzi (22 august – n.r.) contractul privind achiziția de microbuze electrice de 16+1 locuri pentru transportul elevilor din 26 de localități, printre care se numără și localitatea noastră, Dănicei, care va beneficia de un microbuz începând de anul viitor. Îi mulțumesc domnului președinte Constantin Rădulescu pe această cale.

Construirea unei noi școli este absolut necesară, am spus-o de fiecare dată. Am fost criticat în campanie, dar realitatea este că vechile clădiri nu mai fac față cârpelilor. Nu mai puteam să reabilităm nicio clădire din localitate. Școlile noastre sunt vechi de peste 70 de ani, construite în anii ’50 de către comunitate.

Cu proiectele pe care le avem, pregătim un centru unde să fie școală, grădiniță, centru medical de permanență, teren de sport, sală de sport, bază sportivă și un centru cultural modern” – spune primarul comunei Dănicei, Pirneci Dumitru.