Primarul Nedelcu, demersuri pentru delegarea gestiunii sistemului de iluminat public din Drăgășani

Recent, primarul municipiului Drăgășani, Cristian Nedelcu, a inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea delegării prin concesiune a gestiunii serviciului de iluminat public al Municipiului Drăgășani, a Studiului de oportunitate pentru fundamentarea alegerii modalității de delegare a serviciului de iluminat public, a Regulamentului de organizare a serviciului de iluminat public și a Caietului de sarcini. Hotărârea se adoptă în Consiliul Local, această decizie fiind luată pentru că, în prezent, Primaria municipiului Drăgășani nu dispune de un serviciu de iluminat public, la nivelul autorității administrației publice locale neexistând structuri proprii care să desfășoare activitatea aferentă.

“Întreținerea sistemului de iluminat public se face prin diverse firme autorizate pentru aceste tipuri de lucrări. Astfel, avându-se în vedere starea sistemului de iluminat public, lipsa capacității tehnice a primăriei de a întreține serviciul de iluminat public, necesitatea efectuării unor acțiuni de reabilitare, modernizare și extindere a iluminatului public, se impune necesitatea delegării gestiunii sistemului de iluminat public din MUNICIPIUL DRĂGĂȘANI prin concesiune, în scopul realizarii unui sistem de iluminat unitar și eficient, care să corespundă cerințelor de trafic” – spune primarul municipiului Drăgășani, Cristian Nedelcu.

Iluminatul public stradal din Drăgășani este realizat pe structură de stâlpi și rețele de alimentare cu energie electrică clasice, torsadate și subterane. Pe raza municipiului sunt montați 2.246 de stâlpi, iar aparatele de iluminat sunt echipate cu surse de iluminat cu LED și clasice.