Primăria Galicea asigură mese sănătoase pentru elevi și preșcolari, în noul an școlar

Primăria Galicea urmează să încheie un contract cu o firmă de catering, ce va fi selectată prin licitație, pentru a furniza servicii alimentare elevilor și preșcolarilor din localitate, în cadrul programului național „Masa sănătoasă”. Contractul va acoperi perioada septembrie – decembrie 2024, urmând ca ulterior să fie reluată procedura de licitație pentru a desemna furnizorul pentru anul viitor.

Școala Gimnazială Galicea a fost inclusă în programul “Masă sănătoasă” încă din anul școlar trecut. Firma care va câștiga licitația va livra peste 17.000 de pachete alimentare, în perioada menționată. Fiecare pachet va include o ciorbă, felul doi și un desert, având o valoare de 13,76 lei fără TVA. De această inițiativă vor beneficia 243 de elevi și preșcolari ai comunei Galicea.

”Toți elevii și preșcolarii din comuna noastră vor beneficia de o masă caldă pe zi, o masă sănătoasă. Prin acest proiect, ne dorim să asigurăm copiilor noștri o alimentație echilibrată și sănătoasă, contribuind astfel la dezvoltarea lor armonioasă și la performanțele școlare. Am depus eforturi considerabile pentru a include Școala Gimnazială Galicea în acest program, iar prin licitația pe care o vom desfășura, ne asigurăm că firma selectată va oferi mese de calitate, respectând standardele necesare. Va fi un variat și echilibrat, format din ciorbă, felul doi și un desert. Investiția în sănătatea și educația tinerelor generații este o prioritate pentru administrația locală din Galicea” – ne-a spus primarul comunei Galicea, Alexandru Florin Mărăcine.