Reușită administrativă. Comuna Popești va avea o infrastructură rutieră bine pusă la punct

În comuna Popești, din județul Vâlcea, lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere continuă într-un ritm rapid.

Sub conducerea Aurorei Măgura, administrația locală a reușit să identifice o sursă de finanțare care va permite modernizarea a încă 4 kilometri de drumuri. Aceste lucrări vor rezolva peste 90% din problemele infrastructurii rutiere din localitate, odată cu finalizarea proiectului finanțat prin AFIR. Drumuri esențiale din satele Dăești, Meieni și Curtea vor fi modernizate.
În plus, drumurile mai mici care nu vor fi incluse în acest proiect vor primi finanțare din bugetul local, asigurând astfel condiții excelente de circulație în toată comuna. Această realizare este cu atât mai remarcabilă cu cât administrația Aurora Măgura a preluat conducerea comunei într-un moment în care nu se investise aproape deloc în dezvoltarea locală timp de mulți ani.

Sens giratoriu, în colaborare cu CJ Vâlcea

Primarul Aurora Măgura și președintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, au ajuns la concluzia că se impune amenajarea unui sens giratoriu la intersecția cu Cotoșmanu, date fiind valorile de trafic crescute în ultimii ani, atât pe DJ 677F, cât şi pe DN 65C. Drumul județean asigură legătura dintre Râmnicu Vâlcea şi majoritatea comunelor din sud-vestul judeţului, iar drumul naţional cu Horezu. Iar în contextul în care activitatea economică a implicat o creştere a traficului de marfă şi de transport de persoane în acest punct Cotoşmanu, se impune un sens giratoriu, mai ales că intersecţia este una destul de dificilă şi prezintă riscuri de accidente.