TENTATIVĂ de OMOR într-o comună din VÂLCEA. El este tânărul care și-a tăiat prietenii cu cuțitul

UPDATE: Vasile Daniel M. – 25 de ani, este tânărul din Ghioroiu care și-a tăiat prietenii cu cuțitul. El a spus în fața anchetatorilor că regretă ce s-a întâmplat. Tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.


Trei prieteni s-au încăierat într-o noapte, chiar pe un drum din comuna Ghioroiu, județul Vâlcea. Totul a pornit de la alcool. După ce au consumat băuturi alcoolice în cantități mari, cei trei s-au luat la ceartă. De aici până la violență a fost doar un pas destul de scurt. Conflictul a degenerat rapid, iar după ce s-au lovit reciproc, unul dintre cei trei bărbați implicați a mers în casă, a luat un cuțit și i-a lovit pe ceilalți doi în zona capului, a pieptului și a gâtului. Agresorul are 25 de ani și a fost arestat ieri în urma unei decizii a Tribunalului Vâlcea. Victimele au 25 și 40 de ani, ultimul fiind în stare gravă la Spitalul Craiova.

“Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 29 august 2024, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat asupra a două sau mai multe persoane. La data de 29.08.2024, în urma propunerii de arestare prevenitivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile. Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că: În noaptea de 26/27 august 2024, în timp ce părţile vătămate se aflau pe drumul public din faţa porţii de la intrarea în gospodăria inculpatului, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a lovit-o cu un cuţit în zona capului, gâtului şi a spatelui pe una dintre părţile vătămate, cauzându-i leziuni ce necesită pentru vindecare 12-14 zile timp de îngrijiri medicale. În aceleaşi împrejurări, inculpatul a lovit-o cu acelaşi cuţit, în zona gâtului şi a pieptului şi, pe cealaltă persoană vătămată, cauzându-i leziuni ce necesită pentru. vindecare 25-30 zile timp de îngrijiri medicale. Investigaţiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul I.P.J. Vâlcea Serviciul de Investigaţii Criminale şi oraşului Bălceşti. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele. Facem precizarea că punerea în mişcare a acliunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să inftângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” – Se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Foto ilustrativ