Primăria Olanu, amendată de IPJ Vâlcea după ce o bătrână a fost mutilată de câini în plină stradă

Incident grav petrecut în localitatea Olanu din județul Vâlcea, unde o femeie în vârstă a fost mutilată de câini vagabonzi. Cazul a fost adus în atenția publicului de colegii din presa locală, subliniind serioasele probleme privind siguranța publică și necesitatea unor măsuri urgente pentru gestionarea populației de câini vagabonzi din zonă.

Femeia a fost atacată în plină zi, pe stradă, și a suferit răni grave, fiind transportată de urgență la Spitalul Județean Vâlcea. Victima era în stare de șoc și prezenta multiple mușcături pe mâini, picioare și alte părți ale corpului.

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea s-a autosesizat în urma acestui incident grav, după ce presa a scos în evidență lipsa de acțiune a autorităților locale. Ca urmare, Primăria Olanu (persoană juridică) a fost sancționată cu suma de 10.000 lei pentru gestionarea deficitară a situației câinilor fără stăpân, care a condus la acest atac sângeros.

“La data de 29 august 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea s-au sesizat din oficiu privind infracțiunea de <neluarea măsurilor privind prevenirea atacului canin asupra unei persoane>, ca urmare a unui articol în care este menționat faptul că în localitatea Olanu, o femeie ar fi fost mușcată de către o haită de câini.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că la nivelul unității administrativ – teritoriale din localitatea Olanu nu este înființat niciun serviciu specializat de gestionare a câinilor fără stăpân, fiind aplicată o sancțiune contravențională în conformitate cu O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Cercetările sunt continuate de către polițiști, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun” – precizează Poliția Vâlcea, într-un punct de vedere oficial.