Deputatul Marian Ion Lazăr și-a dat demisia din USR Vâlcea. Nepotismul și declinul partidului în județ, motivele plecării sale

Deputatul USR Vâlcea, Marian Ion Lazăr, și-a dat demisia din partid, nemulțumit fiind de conducerea filialei locale, în special de liderul Andrei Gheorghiu. Se știe de ani buni că USR Vâlcea a devenit o „asociație familială”, unde majoritatea funcțiilor de conducere sunt ocupate de rudele lui Gheorghiu, iar criteriile de selecție sunt bazate pe legături de neam, nu pe merit sau pe bază de valoare politică. Partidul a intrat într-un „con de umbră” în județ, iar numărul membrilor a scăzut drastic, de la mii de membri acum câțiva ani, la un număr foarte mic în prezent. Aceste motive cu siguranță au fost determinante în decizia lui Lazăr de a părăsi partidul.

”Stimaţi vâlceni, deoarece au apărut nişte informaţii greşite în spaţiul public în ceea ce mă priveşte, mă văd nevoit să vin în faţa dumneavoastră cu câteva clarificări: Nu este adevărat faptul că am fost exclus din USR, ci 𝐚𝐦 𝐚𝐥𝐞𝐬 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐦𝐢 𝐝𝐚𝐮 𝐝𝐞𝐦𝐢𝐬𝐢𝐚 din acest partid şi nu voi mai face parte din grupul parlamentar al USR.

Voi reveni în zilele următoare cu mai multe explicaţii pentru care am ales să iau această decizie. Sunt hotărât să continui să muncesc pentru binele comunității noastre și să vă reprezint interesele cu aceeași dedicare, dar sub o nouă formă, pe care o voi clarifica în curând. Vă mulțumesc pentru înțelegere și sprijinul acordat!” – spune deputatul Marian Ion Lazăr.