FOTO/VIDEO. Pădurea de la Băile Olănești a luat din nou foc

UPDATE 6 septembrie 2024: Pompierii vor relua intervențiile la incendiul din localitatea Băile Olanesti, punct Fântânelele Mici. Nu mai puțin de 9 pompieri militari au început deplasarea către zonele unde mai sunt semnalate focare. Pe timpul nopții au rămas îm supraveghere persoane din cadrul SVSU Olănești și a Ocolului Silvic Rm. Vâlcea.


Știrea inițială…


Incendiu de vegetație uscată în fondul forestier din Băile Olănești, anunță autoritățile din Vâlcea. Este cel de-al doilea incendiu în zona respectivă, în ultima lună, în august pompierii luptându-se cu flăcările nu mai puțin de cinci zile.

Pompierii militari vâlceni au fost solicitați să intervină începând cu ora 09:10. Incendiul se manifestă în fondul forestier din Băile Olănești, punctul Fântânelele mici. La locul evenimentului ISU Vâlcea a trimis forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, Ocolului Silvic Râmnicu Vâlcea și SVSU Băile Olănești, în total 14 persoane.
Accesul nu este posibil cu autospecialele de intervenție, deplasarea executându-se pedestru. Incendiul se manifestă la stratul de frunze, gros de aproximativ 20 de cm, pe o suprafață de cca 1 ha, iar în zona respectivă nu sunt gospodării.