NEWS ALERT! Răsturnare de situație în cazul comisarului vâlcean prins cu șpaga în buzunar

Situația comisarului Casian Constantin Anghel, ofițer la Serviciul Investigații Criminale Economice din cadrul IPJ Vâlcea, s-a schimbat radical azi, 5 septembrie 2024. După ce Tribunalul Pitești l-a plasat inițial în arest la domiciliu, Curtea de Apel Pitești a decis, în urma apelului procurorului DNA, să emită un mandat de arestare preventivă pentru 25 de zile.

“Admite contestaţia formulată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE – DNA – SERVICIUL TERITORIAL PITEŞTI împotriva încheierii penale nr. 171/01 septembrie 2024 pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 4588/109/2024. Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi rejudecând: În baza art. 204 alin. 10 C. proc. pen. raportat la art. 202 alin. 4 lit. e Cod de procedură penală, art. 223 alin.2 C. proc. pen. admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti nr. 45/14/P/2024 şi dispune luarea măsurii arestării preventive a inculpatului ANGHEL CONSTANTIN CASIAN, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de luare de mită prevăzută de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 5 alin. 1, art. 6, art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, pentru o durată de 25 zile, începând cu data efectivei încarcerări. În baza art. 230 Cod de procedură penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului. În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod de procedură penală respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul ANGHEL CONSTANTIN CASIAN împotriva aceleiaşi încheieri. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă contestatorul – inculpat la 100 lei cheltuieli judiciare către stat. În baza art.275 alin. 3 Cod de procedură penală celelalte cheltuieli judiciare avansate de stat (ocazionate de soluţionarea contestaţiei şi a propunerii de arestare preventivă) rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată la data de 05 septembrie 2024, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei” – se arată în minuta instanței de judecată.

Reamintim că polițistul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea a fost prins în flagrant, weekend-ul trecut, în timp ce primea mită într-un restaurant din municipiul Râmnicu Vâlcea. Incidentul s-a petrecut în plină zi la restaurantul libanez din oraș. Comisarul Casian Anghel, care lucra la Serviciul de Investigații Criminale Economice, a fost surprins în timp ce primea o sumă de 2000 de euro de la un patron local. Acesta i-ar fi cerut bani pentru a oferi „protecție” afacerii patronului. Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Vâlcea, sub supravegherea unui procuror DNA Pitești, l-au prins pe Anghel în flagrant și l-au ridicat imediat de la fața locului.