Ministrul Energiei promite protejarea românilor vulnerabili de creșterile prețurilor la energie

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat în cadrul unei emisiuni la Digi 24 că persoanele vulnerabile din România vor continua să beneficieze de schema de compensare și plafonare a prețurilor la energie și după data de 1 aprilie 2025. Această măsură are rolul de a-i proteja pe cei mai afectați de creșterile de prețuri la energie. Declarația ministrului are scopul de a liniști populația în contextul îngrijorărilor legate de creșterea tarifelor la energie, asigurând că statul va continua să ofere sprijin persoanelor care se află într-o situație financiară dificilă.

Persoanele vulnerabile sunt considerate cele cu venituri mici, cu mulți copii și cele care utilizează aparate medicale cu un consum crescut de energie. Ministrul a mai spus că, până în ianuarie, vor fi definite criteriile exacte pentru această schemă.

În prezent, schema compensează costurile pe baza consumului, cu prețuri diferite pentru consumuri mici și mari. Ministrul Sebastian Burduja susține că liberalizarea pieței energiei este în principial corectă, dar a fost perturbată de factori neprevăzuți care au dus la creșteri de prețuri.

Burduja a mai spus că schema de sprijin va continua pentru consumatorii vulnerabili, chiar dacă se va reveni la o piață complet liberă. El a subliniat că, în prezent, este important să se reglementeze prețurile pentru a evita situații inechitabile între diferite gospodării.

sursa foto: playtech.ro