Transportatori din Vâlcea, sancționați pentru supraaglomerarea microbuzelor. Ruta Râmnicu Vâlcea – Drăgășani, din nou cu probleme!

Polițiștii din Vâlcea au intensificat controalele asupra transportatorilor, mai ales în această perioadă în care pe șosele au ieșit și microbuzele școlare. Dacă în privința transportului elevilor nu au fost descoperite nereguli în acțiunea de azi, ei bine au fost și doi șoferi ai unor firme de transport ce s-au ales cu sancțiuni pentru că transportau pasageri mult peste capacitatea microbuzului. Unul din incidente s-a petrecut pe una dintre rutele frecvent problematice, Râmnicu Vâlcea – Drăgășani, unde pasagerii se plâng deseori că sunt înghesuiți ca sardinele. Conducătorii auto au fost amendați pentru încălcarea normelor de siguranță în transportul public.

“Începând cu data de 9 septembrie a.c., polițiștii rutieri au demarat verificările atât în trafic a microbuzelor școlare/transport persoane, cât și în punctele de îmbarcare/debarcare elevi unde șoferii au fost testați cu aparatele din dotare, în vederea asigurării unui climat de siguranță rutieră.

Polițiștii au controlat 13 microbuze de transport școlar/transport persoane, context în care au aplicat un număr de 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.750 lei. 

Reamintim faptul că siguranța în școli reprezintă o prioritate pentru polițiștii vâlceni, unitățile de învătământ fiind incluse în itinerariile de patrulare ale acestora, în vederea asigurării unui climat optim de siguranță, iar aceste acțiuni vor fi desfășurate, în continuare, pe parcursul anului școlar 2024-2025.

Exemple:

1. La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 19.18, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe Drumul Național 64, un microbuz  care efectua transport persoane pe ruta Râmnicu Vâlcea –Drăgășani.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta transporta 25 de pasageri, depășind astfel limita legală admisă, prevăzută în certificatul de înmatriculare.

Conducătorul auto a fost sancționat conform prevederilor în vigoare, cu amendă în valoare de 6.000 lei, pentru nerespectarea obligației de a efectua transport rutier de persoane numai în limita numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare/certificatul de clasificare.

2. Astăzi, 13 septembrie, în jurul orei 07.50, a fost oprit în trafic un microbuz care efectua transport persoane pe ruta Laloșu-Drăgășani.

Și în acest caz, polițiștii au constatat că în microbuz se aflau mai multe persoane, depășind astfel limita legală admisă, prevăzută în certificatul de înmatriculare.

S-a luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 6.000 lei, pentru nerespectarea obligației de a efectua transport rutier de persoane numai în limita numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare/certificatul de clasificare.

În ambele cazuri, conducătorii auto au fost testați cu aparatura din dotare, rezultatele fiind negative” – informează IPJ Vâlcea.