Acțiune de amploare pe șoselele din Vâlcea: Vitezomani sancționați, permise reținute

Ieri, pe șoselele din Vâlcea, a avut loc o amplă acțiune de control desfășurată de polițiștii rutieri din Vâlcea, cu sprijinul colegilor lor din cadrul Serviciului Rutier Olt. Principalul obiectiv al acestei acțiuni a fost depistarea și sancționarea vitezomanilor. În urma acestor controale, numeroși șoferi au fost amendați pentru depășirea vitezei legale, iar unii dintre aceștia și-au pierdut chiar și permisul de conducere. Aceste acțiuni au avut ca scop creșterea siguranței pe drumurile publice și reducerea numărului de accidente cauzate de viteza excesivă.

“La data de 14 septembrie a.c., în intervalul orar 18:00 – 20:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au organizat o acțiune pe raza județului pentru reducerea riscului rutier.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de aproximativ 25.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 25 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 33 pentru alte abateri.

Ca măsură complementară, polițiștii au retras 3 certificate de înmatriculare și au reținut 12 permise de conducere, dintre care 5 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru consumul de alcool, 1 pentru neacordare prioritate de trecere, iar 3 pentru alte abateri” – informează IPJ Vâlcea.