Prins conducând pe Valea Oltului aproape în comă alcoolică

Un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Ocnele Mari, a fost surprins weekendul trecut conducând sub influența alcoolului pe DN 7 – Valea Oltului, pe raza localității Călimănești. Polițiștii l-au oprit pentru control și, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că avea o alcoolemie extrem de ridicată, apropiată de comă alcoolică. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, infracțiune care atrage sancțiuni severe, inclusiv suspendarea permisului de conducere și chiar pedeapsa cu închisoarea.

“La data de 15 septembrie 2024, în jurul orei 15:20, polițiștii orașului Călimănești au depistat un bărbat în vârstă de 56 de ani, din orașul Ocnele Mari, acesta fiind la volanul unui autoturism sub influența alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun” – informează IPJ Vâlcea.