Primarul Gîngu (Bujoreni), îngrijorat de prezența urșilor în comună: “Atrag atenția…”

Tot mai dese aparițiile urșilor în comuna Bujoreni, în ultimele zile. Două dintre incidente le-am semnalat chiar noi, în publicația noastră. În seara zilei de 20 septembrie, un urs a pătruns pe DN 7, la Gura Văii și a fost aproape de a fi lovit de un TIR. Detalii puteți citi aici. Un alt incident a avut loc în această dimineață, la ora 04.00, la limita dintre Bujoreni și Călimănești, acolo unde ursul și-a făcut din nou apariția pe drumul național, asta după ce cu o seară înainte a fost emis un mesaj Ro-ALERT în zona Bogdănești după ce o persoană a sunat la 112 și a anunțat că aude sunetele scoase de animalul sălbatic în apropierea gospodăriei sale. Imagini și detalii aici cu incidentul de pe DN 7. În aceste condiții, primarul Gheorghe Gîngu le-a transmis un mesaj cetățenilor, arătându-se îngrijorat de această situație periculoasă. Totodată, edilul șef atrage atenția celor responsabili de fondurile de vânătoare să asigura hrana animalelor sălbatice în păduri pentru a le ține departe de locuințele oamenilor.

“În ultimele zile, a fost semnalată prezența unor urși pe raza comunei Bujoreni, în special în zonele Gura Văii și Bogdănești. Nu se știe dacă este vorba despre un singur exemplar sau sunt mai mulți urși, dar vreau să vă spun că sunt îngrijorat de această situație. Eu și colegii mei din Primăria Bujoreni facem toate demersurile necesare pentru ca autoritățile competente să ia măsuri urgente, astfel încât să prevenim o posibilă tragedie.
Cetățenii sunt în pericol, în special noaptea, astfel că îi rog să fie vigilenți. În cazul în care observă un urs, să păstreze distanța, să se adăpostească și să sune imediat la 112.
De asemenea, atrag atenția fondurilor de vânătoare să asigure hrană pentru aceste animale sălbatice, pentru a preveni ca ele să caute mâncare în apropierea gospodăriilor” – Gheorghe GÎNGU, primarul comunei BUJORENI