Votul intern din PSD Vâlcea: Constantin Rădulescu, despre controverse și decizii asumate

Într-o recentă conferință de presă, Constantin Rădulescu, președintele PSD Vâlcea, a vorbit despre rezultatele votului intern din partid pentru alegerile parlamentare și despre subiectele controversate ale momentului.

Evident că subiectul “fierbinte” a fost candidatura lui Lucian Rădulescu, fratele liderului social democrat, pentru un loc în Camera Deputaților. Poziționarea sa pe lista de candidați a stârnit controverse, însă Constantin Rădulescu a subliniat în mod repetat că fratele său a muncit în PSD încă din adolescență, fără a cere funcții de-a lungul anilor, iar votul masiv obținut arată recunoașterea muncii sale de către colegii din teritoriu. Lucian a fost implicat activ în activitatea politică și administrativă, demonstrând competență și angajament și construindu-și o reputație solidă în partid, iar social democrații din județ au considerat că el merită acest loc pe listă.

“Rezultatul votului colegilor a fost cel pe care l-am comunicat. Și, da… Lucian Rădulescu a obținut voturile pentru a fi pe locul doi la Camera Deputaților, iar urmare a deciziei lui am mers pe locul trei și domnul Neață a trecut pe doi pe această listă. Lucru pe care l-am discutat cu peste 80% dintre cei care au participat la vot. Este o decizie asumată de Comitetul Politic Județean al PSD Vâlcea pentru oameni care muncesc în partid de zeci de ani și niciun coleg de pe acea listă nu este mai prejos decât celălalt. Avem o listă frumoasă, cu oameni valoroși, echilibrați, care au muncit aproape zi de zi în administrație și în partid (…) Lucian Rădulescu nu se va retrage de pe listă. Primul președinte al ligii elevilor pedeseriști din județul Vâlcea el a fost. Este aici de la 16 ani. L-am adus cu mine în politică atunci când eu aveam 17 ani și el 10 ani, pentru că așa erau generațiile pe atunci, aveam grijă de frați. Lucian a stat și a muncit în PSD fără să ceară vreo funcție, are 41 de ani, un palmares și o istorie în partid care au fost recunoscute de colegii din teritoriu ce l-au votat masiv. Știu că este un subiect că e fratele președintelui. Dar fratele președintelui a muncit aici, este un rezultat al meu. Îl felicit pentru acest rezultat. Pe mine m-a speriat rezultatul pe care l-a luat pentru că a fost un vot masiv pentru el. Colegii din teritoriu chiar m-a certat că nu este pe primul loc. Eu cred că va face o figură frumoasă și este un om de cuvânt” – a spus Constantin Rădulescu, președintele PSD Vâlcea.

Validarea listei candidaților, o simplă formalitate

Constantin Rădulescu a mai declarat că nu se așteaptă ca lista de candidați PSD din Vâlcea să fie modificată de conducerea centrală a partidului. El a subliniat că PSD are o tradiție de a respecta deciziile locale și că votul colegilor din teritoriu a fost unul democratic și solid. Potrivit liderului social democrat vâlcean, niciodată conducerea centrală, inclusiv președintele partidului, nu s-a amestecat în rezultatele votului intern din județele țării, iar validarea listei este o simplă formalitate.

”Nu mă aștept să fie modificată lista la București pentru că eu știu că niciodată conducerea centrală a partidului, președintele nostru și colegii comitetului politic național nu s-au amestecat în rezultatul unui vot democratic în vreunul dintre județele din România. De altfel, am avut o discuție cu conducerea centrală a partidului și lucrurile sunt stabilite. Urmează să ne anunțe când va fi procedura de validare a listei, dar practic este o formalitate” – a afirmat președintele PSD Vâlcea.

Ce spune Constantin Rădulescu despre candidatura Andrei Bică la Senat?!

Un alt subiect de interes în cadrul alegerilor interne ale PSD Vâlcea a fost legat de poziția obținută de Andra Bică, care a ajuns pe locul 1 pe lista pentru Senat. În același timp, actualul senator vâlcean Bogdan Matei a fost mutat pe lista de candidați pentru Camera Deputaților, pe locul 4. Constantin Rădulescu, președintele PSD Vâlcea, a evidențiat colaborarea excelentă pe care a avut-o cu Andra Bică în calitatea sa de vicepreședinte al Consiliului Județean. El a subliniat profesionalismul și dedicarea acesteia, afirmând că a muncit zi de zi pentru dezvoltarea județului și că-și merită locul cu prisosință.

”Nu suntem în filmul BD și nici eu nu sunt Dem Rădulescu, ci Constantin Rădulescu care își poate exprima opinia despre un coleg în calitate de deținător al unui singur vot. Sunt un președinte asumat al PSD Vâlcea și-mi exprim punctul de vedere. Patru ani am lucrat excelent cu doamna Andra Bica în calitatea pe care o are de vicepreședinte al Consiliului Județean. Este o persoană modestă, o doamnă care știe să acționeze elegant în administrație și în politică, un om conștiincios care a muncit și muncește alături de mine zi de zi, nu este o persoană conflictuală, este o persoană cu care poți să construiești. S-a văzut în acești patru ani că, împreună cu Florian Marin, Andra Bică și toți consilierii județeni, am susținut proiecte de dezvoltate a județului Vâlcea și iată administrăm azi 600 de milioane de euro și vom ajunge la 1 miliard” – a conchis liderul PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu.