Constituirea Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, afectată de conflictele interne din PNL

Situația privind constituirea noului Consiliu Local al municipiului Râmnicu Vâlcea este în continuare tensionată, mai ales din cauza problemelor legate de consilierii liberali Rodica Răbugă și Virgil Pîrvulescu. Aceștia au fost excluși din Partidul Național Liberal (PNL), însă Răbugă a contestat decizia în instanță și a câștigat, în timp ce Pîrvulescu a fost radiat din partid după ce și-a anunțat candidatura independentă pentru Camera Deputaților.

Deși instanța a validat toți consilierii aleși pe listele de partid, conflictele politice apărute ulterior urmează să fie soluționate. Primarul Mircia Gutău a afirmat că, în ceea ce privește majoritatea consilierilor locali, lucrurile sunt clare, cu excepția cazului lui Pîrvulescu. PNL Vâlcea trebuie să transmită o confirmare oficială către Primărie, prin care să anunțe că acesta nu va mai face parte din noul Consiliu Local. Situația va fi clarificată până la constituirea oficială a Consiliului pe data de 25 octombrie.

“Instanța a hotărât definitiv că toți consilierii trebuie să fie validați, adică cei 23 de consilieri. Între timp a intervenit un lucru de care vom ține cont, dar trebuie să așteptăm întâi o adresă din partea partidului. Mă refer aici la domnul Pîrvulescu care între timp a optat să fie candidat independent și statutul partidului spune că automat e exclus din partid. În rest toate lucrurile sunt clare și așteptăm pe 25 octombrie depunerea jurământului de către primar și noii consilieri locali. Ulterior vom convoca o ședință de urgență în care se vor constitui comisiile și se vor alege viceprimarii” – a declarat primarul Mircia Gutău.