Val de șoferi reținuți în Vâlcea: Ultimul caz a fost chiar ieri…

Polițiștii din Vâlcea recurg tot mai des, în ultima perioadă, la reținerea șoferilor care pun în pericol siguranța rutieră, fie că conduc fără permis, sub influența alcoolului sau drogurilor. Ultimul caz a avut loc chiar ieri, când un bărbat de 33 de ani din orașul Bălcești a fost reținut pentru 24 de ore după ce a fost depistat conducând fără permis și cu o alcoolemie de 0,68 mg/l în aerul expirat, în localitatea Cârlogani. Bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice necesare stabilirii exacte a alcoolemiei.

”În urma probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii au reținut bărbatul în cauză, pentru 24 de ore. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, în vederea luării unei măsuri legale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – precizează IPJ Vâlcea.

foto ilustrativ