ATENȚIE! COD ROȘU de caniculă în VÂLCEA

În acest weekend, întreaga țară, cu excepția zonelor de litoral din județele Tulcea și Constanța,…

În acest weekend, întreaga țară, cu excepția zonelor de litoral din județele Tulcea și Constanța, este sub avertizări de caniculă, având coduri galben, portocaliu și roșu. În județele Dolj, Olt, Teleorman și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, valul de căldură va fi deosebit de intens și persistent, cu temperaturi extrem de ridicate pentru a patra zi consecutiv. Este recomandat să se ia măsuri de precauție pentru a evita expunerea prelungită la soare și pentru a preveni efectele negative ale căldurii asupra sănătății.

În Vâlcea, în zona de nord a fost emisă avertizare de COD PORTOCALIU, în timp ce restul județului se află sub COD ROȘU de caniculă (vezi harta jos).

”Valul de căldură se va menţine în Maramureş, nordul Crişanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde şi în Moldova, estul Munteniei şi Dobrogea continentală, regiuni unde se vor înregistra temperaturi maxime în general între 32 şi 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi”, transmit meteorologii. Local la munte, precum şi în regiunile vestice, nordice şi centrale, din orele amiezii, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.