Piromanul din Tomșani, lăsat liber de anchetatori! Beat, și-a incendiat propria gospodărie (foto)

Un individ din Tomșani s-a îmbătat atât de rău încât și-a dat foc intenționat la…

Un individ din Tomșani s-a îmbătat atât de rău încât și-a dat foc intenționat la propria-i gospodări. Incidentul a avut loc în data de 9 iulie 2024, când polițiștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Măldărești au fost anunțați de eveniment. Incendiul a fost unul de amploare arzând de vii 150 de porumbei și 20 de găini. De asemenea, au fost mistuite de flăcări un un garaj transformat în cameră de locuit, cu suprafața de circa 12 mp și o anexă învecinată (bucătărie de aproximativ 8 mp). Mai mult, au fost afectate (degradate) 2 autoturisme aflate în proximitatea anexelor incendiate.

Polițiștii au decis să-l rețină pe piroman abia în data de 17 iulie, cercetat fiind de comiterea infracțiunii de distrugere. Omul a stat 24 de ore în arestul IPJ Vâlcea, însă ulterior a fost eliberat, anchetatorii considerând că e suficient să-l pună sub control judiciar.

“În fapt, la data de 9 iulie a.c., în jurul orei 20:00, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean de Poliție Vâlcea a fost sesizat prin apel 112 de către o femeie cu privire la faptul că, la locuința acesteia din localitatea Tomșani, se manifestă un incendiu.

De îndată, polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Măldărești s-au deplasat la fața locului, care au stabilit că cele sesizate se confirmă.

Echipajele de pompieri au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, reușind să stingă flăcările și să oprească extinderea acestora la construcțiile învecinate, nefiind persoane rănite.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs incendiul.

Astfel, în urma activităților desfășurate, polițiștii au stabilit identitatea unui bărbat în vârstă de 61 de ani, din localitatea Tomșani, acesta fiind bănuit de comiterea faptei” – precizează IPJ Vâlcea.