Primarul Mărăcine, apel pentru cetățenii din Galicea

Deși lipsa apei potabile a afectat foarte multe localități din Vâlcea în această vară, locuitorii din Galicea nu au avut de ce să se plângă. Pentru a-și uda grădinile, unii dintre cetățeni au apelat la apa din fântânile publice. Cea din apropierea stadionului comunal din Galicea a fost suprasolicitată în ultimul timp, mai ales că autoritățile publice din Galicea o folosesc pentru piscina din localitate, dar și pentru irigarea gazonului de la terenul de sport. Numai că, debitul de apă a fost mai redus pe timp de caniculă, iar aici au intervenit problemele.
În acest sens, primarul Florin Alexandru Mărăcine a lansat un apel public, solicitându-le cetățenilor să nu încerce să mărească debitul fântânii atunci când apa nu curge cu presiune. Edilul șef le solicită oamenilor să dea dovadă de răbdare și responsabilitate.
„Fac un apel la responsabilitate! Atunci când vedeți debit redus la fântâna de la stadion, înseamnă ca se udă terenul de sport sau că apa se folosește la piscină. De aceea, vă rog să nu umblați pentru a mări debitul. Dacă nu înțelegeți de bună voie, vom fi nevoiți să oprim apa de tot! Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis primarul Florin Mărăcine.