VÂLCEA. Au furat bijuterii și bani dintr-un coșciug! Profanatorii de morminte, arestați!

Doi bărbați, de 55 și 30 de ani, au fost arestați de polițiștii din cadrul Poliției orașului Berbești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunilor de profanare de morminte și furt calificat. Aceștia sunt acuzați că au furat bijuteriile și banii (3.400 lei) din coșciugul unei femei ce fusese înmormântată la începutul lunii august. Profanarea a fost descoperită de tatăl decedatei, care a alertat autoritățile.

“La data de 10.08.2024, polițiștii au fost sesizați de o femeie din Berbești cu privire la faptul că, mergând la cimitir în acea zi, la mormântul fiicei, a găsit capacul cavoului mișcat din poziția inițială, din mormânt lipsind bani și bijuterii.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma investigațiilor efectuate au fost identificați 2 bărbați din orașul Berbești, bănuiți de comiterea faptei.

A fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de profanare de morminte și furt calificat, cei 2 fiind reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de 12 august a.c., s-a dispus arestarea preventivă a acestora” – informează IPJ Vâlcea.