Vâlcean beat criță, la plimbare cu mașina pe Valea Oltului

În weekendul trecut, doi șoferi din județul Vâlcea au fost prinși conducând sub influența alcoolului pe drumurile din județul Sibiu. Unul dintre aceștia a fost oprit pe Valea Oltului, considerată unul dintre cele mai periculoase drumuri din România, având o alcoolemie foarte ridicată. În urma acestui incident, șoferul s-a ales cu un dosar penal. Autoritățile continuă să avertizeze asupra pericolelor de a conduce sub influența alcoolului, mai ales pe trasee dificile precum Valea Oltului, unde riscul de accidente este foarte mare.

La data de 23 august a.c., în jurul orei 09.30, pe DN 7, în afara localității Boița, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 36 de ani, din județul Vâlcea. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice. La nivelul Serviciului Rutier Sibiu, se efectuează cercetări în vederea stabilirii situației de fapt, pentru aplicarea măsurilor legale în consecință.

La data de 24 august a.c., în jurul orei 23.00, în orașul Avrig, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Samuel Brukenthal de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, din județul Vâlcea. Întrucât testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice. La nivelul Serviciului Rutier Sibiu, continuă cercetările în vederea stabilirii situației de fapt, pentru aplicarea măsurilor legale în consecință.