Acțiune amplă a polițiștilor rutieri în Vâlcea: Aproape 500 de amenzi și 10 infracțiuni rutiere constatate

În perioada 23-25 august 2024, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat acțiuni intense pe principalele artere de circulație din județ, având ca obiectiv depistarea și sancționarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În cadrul acestor acțiuni, au fost aplicate aproape 500 de amenzi, cu o valoare totală ce depășește 200.000 de lei. De asemenea, polițiștii au constatat 10 infracțiuni rutiere și au sancționat numeroși șoferi care circulau cu viteză excesivă sau care încălcau cu bună știință regulile de circulație. Aceste măsuri fac parte din eforturile autorităților de a spori siguranța rutieră în județul Vâlcea.

“În aceste zile, în tot județul Vâlcea, au fost organizate și desfășurate activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe DN 7, DN 64, DN 67, DN 67B, DN 65C, DN 73C, precum și pe drumurile județene și comunale.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul acțiunii Alchool&Drugs și vizează creșterea gradului de siguranță din trafic, precum și prevenirea producerii unor accidente de circulație.

În acest context, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 477 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei, dintre care 397 conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre amenzile aplicate, 127 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale, 5 pentru depășirile neregulamentare, 5 pentru alcool și 260 pentru alte nereguli.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 43 de conducători auto (16 pentru viteză neregulamentară, 5 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar 17 pentru alte abateri).

Totodată, au fost oprite din a circula 18 autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate. În cadrul activităților desfășurate au fost constatate 10 infracțiuni la regimul rutier” – precizează Poliția Vâlcea, într-o informare de presă.